Kotilon kotikonsertit - Kevät 2020

Keväällä 2020 pääkaupunkiseudulla käynnistyy uusi ajatuksia herättelevä konserttisarja Kotilo. Sarjassa helsinkiläisten olohuoneet muuttuvat yhden illan ajaksi korkeatasoisen musiikin ja kriittisten puheenvuorojen kohtaamispaikoiksi.

Jokainen konsertti striimataan Kotilon YouTube -kanavalla

 

Taiteellisina johtajina toimivat alttoviulisti Hanna Hohti ja viulisti Terhi Paldanius, joita yhdistää halu hyödyntää taidetta yleisen hyvinvoinnin ja avoimen keskustelukulttuurin edistämisessä. Puhujiksi on kutsuttu eri alojen asiantuntijoita. He jakavat ajatuksiaan puheenvuoroissa, joiden ympärille on rakennettu musiikillinen kokonaisuus.

Konsertti 9.2.2020 klo 15 "Helsinki muuttuu - entä sen taide?"'

Kodin sijainti: Töölö, Helsinki


Heta Aho, huilu
Matleena Nyman, piano
Aleksi Malmberg, puhuja
Anders Pohjola, elektroniikka 

Ohjelma:


Heta Aho: Syringa (Syreenit, 2015)
Maurice Ravel: Ondine (ensimmäinen runoelma sävellyksestä Yön Gaspard, 1908)
Claude Vivier: Pièce huilulle ja pianolle (1975)
Lili Boulanger: D'un matin de printemps (1918)
Juhani Nuorvala: Ruoikkohuhuilu alttohuilulle ja elektroniikalle (2014)

 

Kulttuurivaikuttaja Aleksi Malmbergin puheenvuoro ”Helsinki muuttuu – entä sen taide?” käsittelee tulevaisuuden kaupunkikulttuuria. Keskustelua käydään instituutioiden ja ihmisten mahdollisuuksista kulttuurin edistäjinä.

 

Konsertti 29.3.2020 klo 15 "Myöhempien aikojen pyhiä"

Kodin sijainti: Paloheinä, Helsinki

Hanna Hohti, alttoviulu
Markus Hohti, sello
Terhi Paldanius, viulu
Sonja Saarikoski, puhuja

 

Ohjelma: Illan teokset paljastetaan esitysten jälkeen

Illan aiheena on nerouden myytti. Image-lehden toimituspäällikkö ja musiikkikriitikko Sonja Saarikoski pohtii puheenvuorossaan ”Myöhempien aikojen pyhiä” nerouden määritelmää keskittyen erityisesti pohdintaan miesneroudesta ehtymättömänä luonnonvarana. ”Tulemmeko joskus glorifioineeksi edesmenneitä ja samalla ignoroineeksi eläviä? Klassisessa musiikissa kultakauttaan elävä neromyytti tekee ihmisestä koskemattoman. Nero ei ole lihaa ja verta vaan pyhä, jonka ihmisyys pyyhitään pois. Mihin me heitä tarvitsemme?”, Saarikoski pohtii. Teema ohjaa myös illan aikana kuultavaa musiikkia: Säveltäjä ja teos paljastetaan yleisölle vasta kunkin esityksen päätteeksi, jotteivat ennakkokäsitykset musiikin luojista ja heidän töistään ohjaisi kuuntelukokemusta. 

Hanna ja Terhi

Alttoviulisti Hanna Hohti ja viulisti Terhi Paldanius ovat molemmat vapaita taiteilijoita, joita yhdistää halu hyödyntää taidetta yleisen hyvinvoinnin ja avoimen keskustelukulttuurin edistämiseksi. 

Hanna ja Terhi ovat saaneet perinteisen klassisen musiikin koulutuksen, mutta ovat sen jälkeen löytäneet itsensä soittamassa mitä erilaisimmista paikoista niin teatterinäyttämöltä kuin laivatelakalta. 

Hannan ja Terhin kodit sijaitsevat nykyään alle kilometrin päässä toisistaan ja niitä yhdistää unelma omasta Lokki -valaisimesta. 

 
 
 
  • YouTube
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Clean